Geschiedenis title

nieuws

dinsdag 31 januari 2012
Vernieuwde website

vrijdag 3 februari 2012
Gumotex Rescue Walkway - redding op ijs - zie Nieuwssectie

woensdag 2 mei 2012
OCTOPUS SYSTEM

snel
contacteren

BRABO
Algemene brandbeveiliging

Toekomstlaan 1A
B2170 - Merksem-Antwerpen
BELGIË

TEL: 03/6454805
FAX: 03/6453962

Brabo Geschiedenis

 

 

Brabo Geschiedenis

 

 

Brabo Geschiedenis

 

 

Brabo Geschiedenis

 

 

Brabo Geschiedenis

Geschiedenis

De geschiedenis van Brabo

Brabo werd door Gustaaf Rensonnet opgericht in juni 1913 onder de naam van Nijverheids Werkhuizen Brabo. De firma was toen gevestigd in de Kriekenstraat in Antwerpen.

Al deze produkten werden in eigen werkhuizen afgewerkt. Vanaf het moment dat Ford Motor Company zich in Antwerpen kwam vestigen werd bij Brabo het chassis van de bekende Ford “T” gemaakt.

Na de oorlogsjaren, tijdens de wederopbouw, ging Brabo ook stoomketels maken en herstellen met alles wat erbij kwam kijken.

De hoofdactiviteit was toen bronsgieten. Voor de brandweer en waterdistributie-maatschappijen werden standpijpen en koppelingen gegoten.

En voor de scheepvaart werden er allerlei schroeven, aslagers, scheepsklokken, patrijspoorten, stuurwielen en alle benodigdheden gemaakt.

Voor de industrie goten we stoomkranen, verdeelkasten, indicators, veiligheidskleppen, enz…

Ook werden er werken aangenomen om schepen te herstellen: rompplaten vernieuwen, schroeven aanpassen, schroefassen draaien en uitlijnen. De firma telde toen 63 werknemers

Onze activiteiten tijdens en na de Tweede Wereldoorlog waren het maken van alle soorten koppelingen, stoomkranen, herstellen en onderhouden van stoommachines.

In 1956 nam Antoon Rensonnet het dagelijks beheer over en stichtten in mei 1956 de Constructiewerkhuizen Brabo.

In 1984 werd Leo Rensonnet medezaakvoerder. Brabo Constructiewerkhuizen BVBA werd omgevormd naar Brabo NV algemene brandbeveiliging.

De Firma verhuisde in 1993 naar zijn huidige vestiging in de Toekomstlaan te Merksem – Antwerpen. Leo Rensonnet gaf op zijn beurt het roer over in 1997 aan de volgende generatie: Raf Rensonnet en Johan Rensonnet. Leo Rensonnet steek nog regelmatig een handje toe.

Onder het leiderschap van dit jonge duo werden de activiteiten van Brabo stevig uitgebreid naar de Petrochemische industrie, waar we verschillende onderhoudscontracten voor brandweermaterialen hebben lopen. Ook werd en wordt ons toeleveringsprogramma nog steeds verder uitgebreid.

Brabo Geschiedenis
Uw specialist voor hydranten, blusleidingen & professioneel brandweermateriaal